WIN 15.000 euro voor gemeentepilot kunststof verpakkingsafval!


Het Learning Center wil goed afvalscheidingsgedrag door burgers stimuleren. Een aantal gemeenten hebben hiervoor een project ingediend. Eind oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. De drie beste projecten ontvangen een prijs van maximaal 15.000 euro.

De prioriteit van het Learning Center ligt in 2016 op ondersteuning van gemeenten bij invulling van de regierol bij de inzameling, het sorteren en het vermarkten van kunststof verpakkingsafval, het verlagen van de kosten die zij hiervoor maken en het verbeteren van de kwaliteit van het kunststof dat zij voor recycling aan de markt aanbieden.

Het verhogen van de respons van bronscheiding en de kwaliteit van het (na)gescheiden verpakkingsafval zijn twee maatregelen die gemeenten helpen bij een meer effici├źnte inzameling en verwerking. Het Learning Center wil dit stimuleren door extra kennisontwikkeling op gebied van gedragsbe├»nvloeding. Dit doet het Learning Center via een prijs die wordt toegekend aan drie projecten waarin gemeenten gedragsmaatregelen in de praktijk toepassen en toetsen.