De eerste nieuwsbrief

LogoLearningCenter_nieuw
Nieuwsbrief juli 2015

Het Learning Center houdt u via deze nieuwsbrief regelmatig op de hoogte van nieuwe informatie op de website: van inspirerende praktijkvoorbeelden en actualiteiten tot nieuwe bijeenkomsten en prikkelende blogs. Deze eerste nieuwsbrief krijgt u actief toegestuurd, omdat u bij ons bekend staat als contactpersoon. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u zich onderaan afmelden.

Nieuwe website online

Onze website is online! Vanaf nu vindt u hier actuele informatie over het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval. Dus neem een kijkje op

Learning Center goed gestart

In juni vond een aantal goed bezochte regionale bijeenkomsten plaats. De vraag 'Wat kan het Learning Center voor u betekenen?' stond hierin centraal. Lees hier het verslag en bekijk de presentaties.

Online kennisbibliotheek met nieuwe onderzoeken en praktijkkennis

Kennisbieb_nieuwsbriefMeer weten over het verbeteren van de inzameling en verwerking van kunststof verpakkingsafval? Zoek het op in de kennisbibliotheek. Heeft u onderzoek uitgevoerd dat interessant is voor andere gemeenten? Mail ons, we zetten het er graag bij.

Learning Center adviseert Bergen en Amsterdam

Het Learning Center helpt gemeenten met maatwerk. In juni dachten we mee met de gemeenten Bergen en Amsterdam over verbetering van de inzameling van verpakkingen. Wat kunnen andere gemeenten hiervan leren?

Laat u informeren over…

Het Learning Center organiseert vanaf september interessante bijeenkomsten met inspirerende sprekers over onder meer nascheiding, de kunststofketen, de resultaten van tariefdifferentiatie, inzamelmethoden. Meld u nu alvast aan! De bijeenkomsten zijn gratis.

Lees de blog van Jan Kohl

Jan_Kohl_nieuwsbriefIn iedere nieuwsbrief geven wij het woord aan iemand uit de wereld van het kunststof verpakkingsafval. Deze eerste keer is dat de coördinator van het Learning Center: Jan Kohl.

Statiegeld

Plastic-fles-wordt-grondstof_74x130Statiegeld wordt niet afgeschaft en er komen pilots voor kleine verpakkingen. Kijk hier voor meer informatie en de stukken voor de Tweede Kamer.

Raad en Daad

Raad_en_daad_nieuwsbriefHeeft u vragen, suggesties of wilt u een adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs? Wij gaan graag met u in gesprek; bel 088 797 29 49 of mail learningcenterkva@rws.nl.

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.

Hoewel deze publicatie met de grootste zorg door medewerkers van Rijkswaterstaat is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.