Nieuwsbrief LCKVA, april 2016

LogoLearningCenter_nieuw
Nieuwsbrief april 2016

Het Learning Center informeert u via deze nieuwsbrief over inspirerende praktijkvoorbeelden, actualiteiten, nieuwe bijeenkomsten en prikkelende blogs.

Doorleeraward 2016 uitgereikt

Doorleeraward_nbrSon en Breugel, Oldenzaal en Schiedam ontvangen de Doorleerward Kunststof Verpakkingsafval 2016 voor hun goede communicatie over kunststof verpakkingsafval aan de burger.
Ga naar het nieuwsbericht en het juryrapport met handige tips voor lokale communicatie.

Werksessie kostenoptimalisatie

Verlaag de kosten van de kunststofinzameling en schrijf je in voor een werksessie van het Learning Center. Deelnemers worden 1-op-1 begeleid bij de voorbereidingen van de werksessie en bij het opstellen van een werkplan om de kosten te reduceren.

Voor de sessie op 11 mei zijn nog enkele plekken vrij. Meld je snel aan!

Discussiesessie inzameling van kunststof op Gemeentelijk Afvalcongres

Bezoekers van het Afvalcongres 2016Tijdens het afvalcongres de sessie over kunststof verpakkingsafval gemist? Download de presentaties. Addie Weenk (RWS) sprak over de recente ontwikkelingen. Marijn Teernstra (RWS) presenteerde de theorie en praktijk van een kostenefficiƫnte inzameling. Anhilde de Jong (Maastricht) en Frans van der Have (Cyclus) gaven een waardevolle inkijk in de prestaties en kosten van gemeenten met verschillende inzamelsystemen.

Naar een nieuwe economie voor plastic

De nieuwe plasticeconomie in schemaWat gebeurt er wereldwijd met het plastic? In een studie van de Ellen MacArthur Foundation, het Wereld Economisch Forum en McKinsey staat dat minder dan 14% van al het plastic apart wordt ingezameld. Samen voerden de partijen een verkenning uit naar de perspectieven voor een wereldwijde circulaire plasticketen. Lees hier de samenvatting.

Nieuwe infographic: vergoeding vermarkting kunststof

Infographic vermarktingIn navolging van de infographic over de opbouw van de vergoeding voor het inzamelen en verwerken van kunststof verpakkingsafval uit huishoudens, heeft het Learning Center ook de vergoeding voor de vermarkting van de kunststofstromen in beeld gebracht.

Hoe scoort uw gemeente op afvalgebied?

Gescheiden_ingezameld_kva_2014Eind maart is aan alle gemeenten een brief verzonden met daarin de hoeveelheid restafval in 2014 van hun gemeente en die van vergelijkbare gemeenten. Bekijk hier de resultaten en zie hoe gemeenten presteerden bij de inzameling van kunststof verpakkingsafval.

Raad en Daad

Raad_en_daad_nieuwsbriefHeeft u vragen, suggesties of wilt u een adviesgesprek met een van onze adviseurs? Mail learningcenterkva@rws.nl.

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.

Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.