Nieuwsbrief LCKVA, september 2016

LogoLearningCenter_nieuw
Nieuwsbrief september 2016

Het Learning Center informeert u via deze nieuwsbrief over inspirerende praktijkvoorbeelden, actualiteiten en nieuwe bijeenkomsten. Lees ook onze prikkelende blogs.

Win 15.000 euro voor gemeentepilot kunststof verpakkingsafval!

Doorleeraward_nbrHet Learning Center wil goed afvalscheidingsgedrag door burgers stimuleren en stelt gemeenten daarom in de gelegenheid hiervoor een project in te dienen. De drie beste projecten ontvangen een prijs van 15.000 euro. U heeft tot eind september om uw project in te dienen!
Kijk hier voor meer informatie.

Werksessie kostenoptimalisatie 13 oktober

muntjes_nbr

Op 13 oktober heten wij u graag welkom op de werksessie kostenoptimalisatie. Hier krijgt u inzicht in de kosten van de kunststofinzameling in uw gemeente. Vooraf verzamelen we samen met u gegevens over de inzameling en de kosten en bespreken we met u het verhaal achter de cijfers. Vervolgens deelt u met andere gemeenten kennis en ervaring tijdens de werksessie. Kortom, met weinig inspanning veel inzicht! Meld u aan!

Hoe handhaaf je op afvalscheiding?

handhaving_Tilburg_nbrEen goed afvalscheidingsbeleid begint bij de juiste voorzieningen en eindigt bij een goede handhaving. Hoe doe je dat laatste in de praktijk? Meld u aan voor de workshop ‘Handhaven bij afvalscheiding’ van de gemeente Tilburg, op donderdag 6 oktober 2016.

Tips om kwaliteit te verbeteren

Een goede kwaliteit van het ingezamelde kunststof verpakkingsafval optimaliseert recycling en vermindert kosten. Lees in de factsheets hoe u de kwaliteit kan verhogen van het gescheiden kunststof verpakkingsafval door betere communicatie.
Factsheet Verbetering kwaliteit
Voorbeelden wel/nietlijsten

Quick wins aanbesteding en sortering

Gaat u binnenkort aan de slag met een nieuwe aanbesteding van het sorteren en vermarkten van de PMD-stroom? Deze quick wins helpen u snel op weg bij het maken van de belangrijkste keuzes.

Bijna 10% niet-verpakkingen in kunststof afval

Eureco heeft in opdracht van Nedvang en het Afvalfonds Verpakkingen een onderzoek uitgevoerd naar het aandeel kunststof niet-verpakkingen in de kunststof verpakkingsstroom afkomstig van huishoudens. Bijna 10% blijkt te bestaan uit niet-verpakkingen.

Eenduidig communiceren over biologisch afbreekbare verpakkingen

Eenduidig_communiceren_NbrWelk biobased- en/of biologisch afbreekbaar (composteerbaar) verpakkingsmateriaal mag waar worden weggegooid? Het KIDV geeft in 'Eenduidig communiceren' communicatie-advies aan alle partijen die te maken hebben met biologisch afbreekbare verpakkingen.

Raad en Daad

Raad_en_daad_nieuwsbriefHeeft u vragen, suggesties of wilt u een adviesgesprek met een van onze adviseurs? Mail learningcenterkva@rws.nl.

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.

Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.