Nieuwsbrief LCKVA

LogoLearningCenter_nieuw
December 2017

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) helpt gemeenten met het verbeteren van de inzameling en het hergebruik van kunststof verpakkingsafval. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van nieuwe informatie, interessante praktijkvoorbeelden, bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

'Afval loont' extra stimulans voor gemeenten

Afvalloont2Inwoners van Den Haag lopen steeds vaker met een pasje en gescheiden afval naar een filiaal van Afval loont. Hiervoor krijgen ze een vergoeding die ze naar eigen inzicht kunnen besteden.

‘Back to basics’

scrabble LCKVABent u nieuw in de wereld van kunststof verpakkingsafval? Of al wat langer, maar niet helemaal up-to-date met de laatste ontwikkelingen? Kom dan op woensdagochtend 20 december 2017 naar onze bijeenkomst.

Almere op weg naar een afvalloze stad

Almere stad zonder afvalAlmere streeft naar een afvalloze stad in 2020. Dan moet iedereen zijn afval kunnen scheiden, zowel in de laag- als de hoogbouw. De gemeente faciliteert  inwoners maximaal in voorzieningen voor gescheiden inzameling van pmd, maar ook gft en papier.

Roerige tijden en nieuwe ontwikkelingen

Jan-4406Het kunststof verpakkingsafvaldossier is in 2017 door roerige tijden gegaan. Een nieuw kabinet met nog onbekende visie. Nieuws over het smeriger worden van ons kunststofafval. Nascheiden of toch niet? Wat kunnen we in 2018 verwachten? Jan Kohl blikt terug en kijkt vooruit.

Save the date!

save the dateOp woensdag 7 maart 2018 organiseert  het LCKVA weer een bijeenkomst. Reserveer deze datum alvast in uw agenda. Heeft u een idee voor een onderwerp of spreker? Geef het door via het contactformulier.

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.

Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.