Nieuwsbrief LCKVA februari 2017

LogoLearningCenter_nieuw
Nieuwsbrief februari 2017

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) helpt gemeenten met het verbeteren van de inzameling en het hergebruik van kunststof verpakkingsafval. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van nieuwe informatie, interessante praktijkvoorbeelden, bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Wat mij betreft is het (gerecyclede) glas halfvol

Daphne van den BergDaphne van den Berg vertelt hoe zij nu, na 2 maanden werken bij het KIDV, aankijkt tegen de vraag waarom producenten niet beter hun best doen om minder verpakkingen op de markt te brengen of beter te recyclen.

Nieuw online UMP

vang-6691 130 130Afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan een herziening van het Uitvoerings- en Monitoringsprotocol (UMP). Het resultaat is een nieuw online protocol in lijn met de laatste wet-, regelgeving en aanvullende afspraken.

Sneak preview pictogrammen afvalscheiding

Sneak preview standaard sets 2Voor meer uniformiteit in logo's, kleuren en pictogrammen voor afvalscheiding werken we aan standaardsets hiervoor, zodat het voor iedereen overal herkenbaar wordt.

Bijeenkomsten

  • 30 maart 217: Gemeentelijk Grondstoffencongres
  • 13 april 2017: Sessie Kwaliteit

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl
Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.
Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.