Nieuwsbrief LCKVA, april 2017

LogoLearningCenter_nieuw
Nieuwsbrief april 2017

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) helpt gemeenten met het verbeteren van de inzameling en het hergebruik van kunststof verpakkingsafval. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van nieuwe informatie, interessante praktijkvoorbeelden, bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

10 mei 2017: De Volgende stap met Kunststof

We zien vanuit het Learning Center dat gemeenten naast specifieke vraagstukken (over bv. kosten of kwaliteit) steeds vaker willen weten hoe de kunststofketen in elkaar steekt, welke rol de gemeente hierin kan hebben en op welke ontwikkelingen in de toekomst ingespeeld moet worden. Daarom organiseert het Learning Center op 10 mei een bijeenkomst voor gemeenten waarbij het thema ‘de volgende stap met Kunststof’ centraal staat.
>> Direct aanmelden

Ochtendsessie 'De toekomst van Kunststof verpakkingen' (10-12 uur)

Lagerhuis debat over de volgende thema’s:

  • Van kwantiteit naar kwaliteit
  • De regierol sorteren en vermarkten

Aan elk debat gaat een prikkelende pitch vooraf. Met o.a. Cees de Mol van Otterloo van Stichting Afvalfonds.

Middagsessies

  • Een interactieve werksessie sessie over de kostenoptimalisatie van PMD/ Kunststof (13 – 16 uur)

of

  • Een informatieve sessie over de eerste resultaten van het onderzoek naar de samenstelling van het kunststof verpakkingsafval (13 – 15 uur)

De kunststofketen omdraaien

Cees de Mol van OtterlooCees de Mol van Otterloo, directeur Afvalfonds Verpakkingen, geeft zijn visie op de toepasbaarheid van kunststof verpakkingsafval. Sturen op kwaliteit kan leiden tot meer recycling, en meer en betere toepasbaarheid van recyclaat in nieuwe verpakkingen of andere producten.

Kwaliteitsverbetering PMD/Kunststof

Grondstoffencongres Cees RiksenWat zijn de mogelijkheden en handelingsperspectieven voor gemeenten om de kwaliteit van ingezameld en gesorteerd kunststof verpakkingsafval te verbeteren?

Optimalisering dienstverlening

promoteam 2Als u op het Grondstoffencongres was, heeft u vast deze opvallend geklede dames gezien. Zij vroegen gemeenten naar hun kennisbehoefte m.b.t. PMD en kunststofverpakkingsafval. Wij willen u als Learning Center zo goed mogelijk van dienst zijn. Heeft u nog vragen of wensen, dan horen we dit heel graag.

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.

Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.