Nieuwsbrief LCKVA, juni 2017

LogoLearningCenter_nieuw
Nieuwsbrief juni 2017

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) helpt gemeenten met het verbeteren van de inzameling en het hergebruik van kunststof verpakkingsafval. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van nieuwe informatie, interessante praktijkvoorbeelden, bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!

Dynamisch inzamelen: 20% efficiënter!

optimalisatie route-inzamelingTwente Milieu bespaart 20% op de inzamelkosten en op het brandstofgebruik door de overstap naar de meest verregaande vorm van dynamisch inzamelen waarbij wordt gelet op de route, de vulgraad en de CO2 uitstoot.

Goed verpakt!

Goed verpaktReserveer 11 oktober alvast in uw agenda! U wordt dan tijdens onze bijeenkomst 'Goed verpakt! Kunststof verpakkingsafval helder bekeken' bijgepraat over de actuele ontwikkelingen. Wat kunt u verwachten? Interessante sprekers, verdiepende sessies en tijd voor kennisuitwisseling.

Aandacht voor kwaliteit verpakkingsafval

Kunststof verpakkingsafval ingezameldBerichtgeving van de NOS over de problemen met recycling van ingezameld kunststof verpakkingsafval draagt niet bij aan de inzet van burgers om afval te scheiden.

Onderzoeksrapport ‘Samenstelling ingezameld kunststof/PMD’ nu beschikbaar

verpakkingsafval balenDe inzamelfrequentie heeft een groot effect op de zuiverheid, terwijl het verschil tussen het wel en niet hebben van een prijsprikkel voor restafval geen significant verschil aantoont.

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.

Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.