Bijeenkomst 'Van ambitie naar transitie' op 11 oktober

LogoLearningCenter_nieuw
Uitnodiging LCKVA bijeenkomst 'Van ambitie naar transitie' 11 oktober

Bijeenkomst 'Gemeenten en kunststof- van ambitie naar transitie'

Ga direct naar de online versie.
Op 11 oktober organiseren we de bijeenkomst 'Gemeenten en kunststof - van ambitie naar transitie'. U hoort over de actuele ontwikkelingen op dit thema. Wat kunt u verwachten? Inspirerende sprekers, verdiepende sessies en u ontmoet collega’s in uw vakgebied. Meld u snel aan want vol is vol!

Wanneer: 11 oktober 2017
Tijd: 09:30 tot 14.00
Locatie: NH Hotel, Jaarbeursplein 24, 3521AR, Utrecht
Doelgroep: Gemeenten

Omschrijving

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom kunststof verpakkingen? Op zoek naar verbeteringen bij het inzamelen van kunststofverpakkingsafval? Nieuwsgierig naar de lokale praktijk? Kom op 11 oktober naar Utrecht voor de bijeenkomst “Gemeenten en kunststof- van ambitie naar transitie”.

Verschillende sprekers gaan in op de actuele ontwikkelingen rond kunststofverpakkingen en geven hun visie op wat dat voor u als lokale overheid kan betekenen.

Doe mee aan de interactieve, verdiepende sessies en spijker uw kennis bij en deel uw eigen ervaringen met anderen.

Programma 9.30 – 14.00 uur

Presentatiecarrousel KunstSTOF – o.l.v. dagvoorzitter Gijs Langeveld

  • Annemarie Rakhorst – voorzitter transitieagenda consumptiegoederen en initiatiefnemer duurzaamheid.nl
  • Hester Klein Lankhorst – directeur Kennisinstituut Duurzaam Verpakken

Interactieve sessies

1. Back to basics met kunststof
Bent u nieuw in het kunststofdossier of ziet u door de bomen het bos niet meer? Tijdens deze sessie ontvangt u informatie over relevante zaken rondom kunststof: van de basics tot de laatste ontwikkelingen, van inzameling tot verwerken. Na deze sessie is uw kennis up to date en bent u in staat om in te spelen op de laatste ontwikkelingen. Heeft u specifieke vragen over kunststof? Stel ze alvast in het aanmeldformulier.

2. Cijfers onder de loep – (lopende) onderzoeken over kunststofverpakkingsafval
De kennis over kunststof inzameling, de samenstelling, verwerking en kosten staat niet stil. Welke onderzoeken lopen er en wat zijn belangrijke resultaten? Laat uw kennis bijspijkeren en deel wat u weet.

3. Gluren bij de buren – hoe pakt uw collega de inzameling aan?
In 2016 ontvingen de gemeenten Roermond, Schiedam en Wageningen de Doorleer Award van het learning center kunststof verpakkingsafval. Een stimulerende prijs om de kunststof inzameling in die gemeenten op een hoger plan te tillen. Nu, een jaar later, komen deze gemeenten u vertellen wat ze hebben gedaan, wat wel en niet goed werkt en waar ze nu staan. Leren uit de praktijk pur sang!

Aansluitend is er een lunch en tot 15.00 uur bent u welkom om te blijven netwerken.

Aanmelden

>> Ga naar het aanmeldformulier

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.

Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.