Nieuwsbrief LCKVA, augustus 2018

LogoLearningCenter_nieuw
Augustus 2018

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) helpt gemeenten met het verbeteren van de inzameling en het hergebruik van kunststof verpakkingsafval. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van nieuwe informatie, interessante praktijkvoorbeelden, bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!
>> Lees de online versie

Resultaten samenstellingsonderzoek kunststof/PMD fase 2

Voorkant_rapport_2e-faseResultaten zelf nalezen?

Het rapport van het onderzoek 'Samenstelling ingezameld kunststof/PMD verpakkingen, fase 2' is gepubliceerd. U vindt de uitkomsten in het onderzoeksrapport.

>> Download het rapport samenstelling ingezameld kunststof / PMD-verpakkingen – het effect van inzamelsystemen, fase 2.

Toelichting op de resultaten krijgen?

Wilt u een toelichting op de resultaten en uw vragen kunnen stellen? Kom dan naar de speciale bijeenkomst hierover. Hier worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd en toegelicht. Ook is er aandacht voor het optimaliseren van uw eigen inzamelsysteem.

Wanneer? Donderdag 6 september 2018
Hoe laat? 14.00 – 16.00 uur 
Waar? 
BCN Utrecht CS, Catharijnesingel 48, Utrecht, routebeschrijving
Aaanmelden?
Direct aanmelden

Gescheiden afval blijft gescheiden

gescheiden afval blijft gescheiden 3Wat gebeurt er daadwerkelijk met mijn (gescheiden) afval? Een vraag die we momenteel veel horen. Als gemeente wilt u vast uw bewoners vertellen wat er met hun gescheiden afval gebeurt. Met deze informatiekaarten helpen we u deze boodschap te communiceren. Wat staat er op deze kaarten? Als voorbeeld de kaart 'Gescheiden afval blijft gescheiden'.

Heeft u hét idee?

KVG is op zoek naar inkoop- en innovatiepilots met huishoudelijk kunststof verpakkingsafval. In het programma Kunststof Verpakkingsafval als Grondstof (KVG) onderzoeken we hoe de vraag naar, en het aanbod van, gerecycled huishoudelijk kunststof verpakkingsafval beter op elkaar kunnen aansluiten. De beste voorstellen ontvangen inhoudelijke begeleiding én een financiële bijdrage tot 75.000 euro om een pilot te starten. Wees er op tijd bij want 10 oktober is de sluitingsdatum.

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.
Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.