Nieuwsbrief LCKVA, december 2018

LogoLearningCenter_nieuw
December 2018

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) helpt gemeenten met het verbeteren van de inzameling en het hergebruik van kunststof verpakkingsafval. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van nieuwe informatie, interessante praktijkvoorbeelden, bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier!
>> Lees de online versie

Heerenveen plastic city

In Heerenveen gebeurt hét wat betreft hergebruik van plastic. Niet alleen hanteert Omrin een unieke methode waarin bron- en nascheiding samenkomen, ook zoekt én vindt de afvalverwerker nieuwe toepassingsmogelijkheden voor hun plastic.

Nascheiden kan bijdragen, maar voorscheiden is cruciaal

Afvalmythe Nascheiden lost alles opU hoort het vast wel vaker: 'Waarom kan ik niet gewoon al mijn afval in één zak bij elkaar doen? En dat machines vervolgens alles uit elkaar halen (nascheiden) en recyclen?' Als gemeente wilt u waarschijnlijk aan uw bewoners vertellen hoe het echt in elkaar zit? Met deze informatiekaarten, die vanuit VANG-HHA zijn gemaakt, helpen we u de juiste boodschap communiceren.

Het LCKVA-team wenst u hele fijne feestdagen!

Kerstboom Hulst Kerstbal

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.
Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.