Nieuwsbrief LCKVA, juni 2018

LogoLearningCenter_nieuw
Juni 2018

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) helpt gemeenten met het verbeteren van de inzameling en het hergebruik van kunststof verpakkingsafval. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van nieuwe informatie, interessante praktijkvoorbeelden, bijeenkomsten en kennisblogs. Veel leesplezier! >> Lees de online versie

Afvalinzameling even op z'n kop in Steenbergen

Nieuwe ondergrondse container geplaatstIn april dit jaar startte de gemeente Steenbergen met omgekeerd inzamelen. Nieuwe minicontainers voor GFT en PD werden verstrekt en milieuparkjes zijn getransformeerd van bovengronds naar ondergronds. Daarnaast werd er gewerkt aan een Europese aanbesteding en startte 1 april 2018 een nieuwe inzamelaar. Hoe verliepen al deze veranderingen?

Chemisch recyclen, hoe zit dat?

Attero nascheiding kunststof PE balen Wijster NL 6

De afgelopen 50 jaar is het gebruik van kunststof verpakkingen flink toegenomen, met als gevolg een grote hoeveelheid plastic afval. Chemische recycling is één van de mogelijke technieken om de recycling van kunststof verpakkingen te verbeteren en de kwaliteit van het recyclaat te verhogen. Wat betekent dit nu voor gemeenten?

De zin van afval scheiden (...en de onzin die u wel eens hoort)

Gescheiden afval blijft gescheidenWilt u uw bewoners laten zien hoe het nu echt zit? Deze vijf afvalmythekaarten helpen u daarbij. U kunt ze rechtstreeks downloaden, maar het is ook mogelijk om de bestanden los te krijgen zodat u ze in uw eigen communicatie kunt gebruiken.

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.

Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.