Nieuwsbrief LCKVA, maart 2018

LogoLearningCenter_nieuw
Impressie bijeenkomst 'Kunststoffen in het nieuws' van 7 maart 2018

Veel belangstelling voor 'Kunststof in het nieuws'

‘Kunststoffen in het nieuws’ is de rode draad op de LCKVA-bijeenkomst van 7 maart 2018. Ongeveer 70 belangstellenden van gemeenten en andere organisaties luisteren in Utrecht naar verschillende sprekers en discussiëren mee met het panel.

Bernard Merkx: Gemeenten geef het goede voorbeeld!

Een bevlogen Bernard Merkx van Green Wave Plastics neemt de zaal mee in de wereld van kunststof afval en de kansen die er liggen om van recyclaat goede nieuwe producten te maken. Kunststof is een mooi product, maar hoe we er als mensen in het afvalstadium mee omgaan is niet handig, met vervuild water en land als gevolg. Het gebruik van gerecyclede kunststoffen moet de norm worden, aldus Bernard.

>> Lees meer

Hendrik van de Vijver: Bron- en nascheiding zijn complementaire systemen

Hendrik van de Vijver legt feilloos uit hoe bron- en nascheiding zich tot elkaar verhouden. Verwerkers kunststofrecycling hebben voorkeur voor brongescheiden stromen en bij nascheiding is er meer controle over de gesorteerde output richting verwerkers. Gemeenten zetten nascheiding soms in naast bronscheiding, bijvoorbeeld bij hoogbouw. Het is dan ook niet de vraag of je voor het ene of het andere systeem bent. Het gaat er om hoe je het best naar een circulair systeem komt en daar heb je alles bij nodig.

>> Lees meer

Interactief panel

Na een korte pauze nemen (op de foto van rechts naar links) Freek Bakker (Suez), Hester Klein Lankhorst (directeur KIDV), Albert van Winden (gemeente Amsterdam), Alex Osten (mediastrateeg BeijerOsten) en Gijs Langeveld (RWS, gespreksleider) plaats op de bank. Dit panel en de zaal spreken over de nieuwsberichten die de laatste tijd in het nieuws verschijnen. Hoe ga je daar nu als gemeente mee om?

>> Lees meer

Achtergrondinformatie

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.

Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.