Uitnodiging bijeenkomst 7 maart 'Kunststof verpakkingen in het nieuws'

LogoLearningCenter_nieuw
Uitnodiging bijeenkomst 7 maart 2018 - Kunststof verpakkingen in het nieuws

Komt u ook?

Bijeenkomst 7 maart 2018 - 'Kunststof verpakkingen in het nieuws'

Op 7 maart 2018 organiseren we de bijeenkomst 'Kunststof verpakkingen in het nieuws'. Wat kunt u verwachten? Inspirerende sprekers, het laatste nieuws rond het kunststoffendossier, een interactief panel en u ontmoet collega’s in uw vakgebied.

Programma

9.00 uur inloop met koffie en thee

9.30 uur start programma

  • Presentatie PWC-kostenonderzoek naar kunststofinzameling
  • Presentatie Green Wave Plastic - Bernard Merkcx. Hoe ga je als producent om met een variërende kwaliteit kunststof?
  • Interactief panel - ‘Dit was het nieuws’

Plastic inzamelen is veel in het nieuws. De spin-off was het bericht rond het CPB-rapport waarbij de media de conclusie trokken dat kunststof inzamelen nutteloos was. Maar ook berichten over de importstop op kunststof van China en het niet kunnen recyclen van bepaalde plastics overheersen de media.
Hoe ontstaan die berichten? Hoe komt dat over bij de inwoner die het afval moet scheiden? Hoe ga je als gemeente met deze berichtgeving om? Negeren of juist niet? 
Met een panel bestaande uit onder andere Olaf Prinsen (directeur NVRD), Hester Klein Lankhorst (KIDV), Alex Osten (mediastrateeg), Freek Bakker (Sita) en een gemeente zoeken we samen met u naar antwoorden.

12.30 – 13.30 uur Afsluitende lunch

Meer informatie: www.lckva.nl of learningcenterkva@rws.nl

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kunt u zich uitschrijven.

Hoewel deze publicatie met de grootste zorg is samengesteld, is Rijkswaterstaat niet aansprakelijk voor eventuele fouten.