Over ons


Waarom is het LCKVA opgericht?

Het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) ondersteunt gemeenten zoveel mogelijk bij het inzamelen en hergebruiken van kunststof verpakkingsafval. Zodat dit zo effectief en efficiënt mogelijk gebeurt. De belangrijkste expertises van het LCKVA zijn: kosten, regie en kwaliteit.

Flacons

Waarvoor kunt u bij het LCKVA terecht?

  • Actuele en achtergrondinformatie over het inzamelen en hergebruiken van kunststof verpakkingsafval en praktijkvoorbeelden.
  • We organiseren bijeenkomsten over kostenverlaging, regie en contracten en over de verbetering van kwaliteit.
  • We beantwoorden graag uw vragen over inzameling en verwerking van kunststof verpakkingsafval. Afhankelijk van de vraag die u stelt, krijgt u advies van een adviseur van het LCKVA zelf, van een ervaringsdeskundige van gemeenten of van andere experts.

De ondersteuning die het LCKVA uw gemeente biedt, is kosteloos.

Wie hebben het LCKVA opgericht en wie voert het uit?

Het LCKVA is opgericht door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNG en het verpakkend bedrijfsleven. Het LCKVA wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat.

Met wie werken we samen?

Het LCKVA werkt nauw samen met het programma VANG Huishoudelijk Afval. We delen kennis met elkaar en passen nieuwe ontwikkelingen uit dit programma toe. Ook werkt het LCKVA samen met de benchmark afvalscheiding van Rijkswaterstaat en de NVRD. De kunststofmodule van de benchmark is voor alle gemeenten gratis te gebruiken.

Kortom...

Maak gebruik van het LCKVA bij al uw vragen over kunststof verpakkingsafval. Heeft u vragen of wilt u dat we met u meedenken? Mail dan naar learningcenterkva@rws.nl. Wij helpen u graag.

Download de Jaarrapportage 2016 (pdf, 1.6 MB)

LC team-4209